Te invit la … pauză!

Mi s-a întâmplat de mai multe ori să lucrez la diverse proiecte cu un fumător sau mai mulţi. Când îmi era lumea mai dragă şi aveam mai mult spor, spuneau că merg la o ţigară. Fierbeam de frustrare că eu nu am pretext pentru pauză şi am rămas să lucrez singură. Eu când am de lucru lucrez, pauzele mi se par pierdere de vreme. Totuşi, când se întorceau înapoi fumătorii mei aduceau uneori idei noi şi bune, o infuzie de energie şi un inconfundabil miros de tutun.

De când cu mămicitul, am şi mai multe de făcut şi mult mai puţin timp la dispoziţie. Nu mă plâng, doar descriu realitatea. Şi atunci când mă pun pe treabă sunt in viteza a 5-a să fac cât mai multe în timpul pe care-l am. N-am avut proiecte prea măreţe în ultima vreme, deşi când vine mama sau soacra în vizită mă simt de parcă am audit, iar când am musafiri la masă am senzaţia că dau un examen.

Orice mică-mare petrecere pentru mine seamănă cu organizarea unui eveniment. Pentru că trebuie să fac în aşa fel încât să realizez tot ce mi-am propus respectând programul Clarei de masă, somn, plimbare. Culmea, atunci când sunt foarte aglomerată mi se pare esenţial să nu introduc modificări în programul ei, de parcă s-ar supăra tare de tot dacă ne-am plimba trei sferturi de oră în loc de o oră întreagă!

Ei bine, cum prind puţin timp, cum intru în priză: să fac curăţenie, să spăl, să frământ, să coc, să pregătesc masa, să ornez, să aranjez florile, să întind rufele, să mătur şi să spăl pe jos, să strâng jucăriile, şi lista poate continua. Şi, din nou, când mi-e lumea mai dragă, PAUZĂ! Pauză de tzitzi. :-) Nu pot să o amân mult, Clara e foarte convingătoare.

Pentru noi, momentul alăptatului a fost de la început doar alăptat. Am tot văzut mămici care citesc în timp ce alăptează, eu nu am reuşit, când era foarte mică nu mă mai săturam să mă uit la ea, iar mai târziu, orice aş fi avut în mână era prea atractiv pentru ea. Cu alte cuvinte, e pauză totală pentru mine.

Deşi la început sunt un pic frustrată că trebuie să mă opresc din lucru (când mai am atât de puţin!!!!) de multe ori pauza îmi prinde bine. Pentru că mă dau un pic în spate şi văd imaginea de ansamblu. Pentru că respir de câteva ori şi finalul îl fac calmă, nu sub presiunea timpului. Pentru că atunci când sunt relaxată îmi vin în minte idei, soluţii şi variante noi.

De ziua Domnului Soţ (în februarie) am făcut trei torturi: două pentru dus la lucru şi unul pentru invitaţii de acasă. Cât am mai jonglat cu forma de copt, cu cremele, cuptorul, blaturile şi timpul! Cea mai mare grijă a mea era totuşi ornatul, nu sunt mare artistă şi nici nu am răbdare multă. Erau însă torturi care urmau să fie văzute de mulţi oameni, era musai să arate drăguţ. M-am tot gândit cum să fac, ce să pun, cum să le aşez, până la urmă, trebuie să recunosc că cele mai bune idei le aveam în pauză. Pauză pe care nu ştiam cum să o amân. Iată ce a ieşit:

La fel fac tot timpul, repede repede repede, să fac cât mai mult. Învăţ treptat să apreciez pauzele şi să le recunosc valoarea şi utilitatea. Şi îi înţeleg mai bine şi pe suedezi, care au pauză de cafea la ora 10 şi la ora 14, si pauză de prânz de o oră la ora 12.

About Andreea

Traim in nordul Suediei din ianuarie 2012. Aici povestesc despre noi, despre socuri culturale, despre frig si zapada, despre cum invatam o noua limba, despre aurora boreala, despre Clara si AMI.
This entry was posted in Alaptare, Miam Miam!, Mininica and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Te invit la … pauză!

  1. Ibi says:

    Draga Andreea,
    te inteleg perfect.Si eu fac totul in mare graba sa apuc cat mai multe cand doarme Sari.Si tare sunt nemultumita cand se trezeste inainte de a-mi termina treaba. :-) Dar iau o “pauza” de joaca cu ea si cu Levi cand nu e la gradi. E magulitor sa-i vezi cum se inghesuie unul peste celalalt sa ajunga la mine, sa fiu numai a lui/ei. :-)
    Am nevoie insa si de o pauza de cafea in “solo” sau cu o prietena.Si mare mi-e bucuria cand dorm amandoi copii dupa pranz si am un moment de respiro doar pt. mine cu mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

I'm not a spammer This plugin created by memory cards